Vincentius Vitaal

Wij belonen bewegen! Meer in beweging komen is gezond, het geeft je meer energie, je komt beter in je vel, het maakt je hoofd leeg en je krijgt meer sociale contacten. En bovendien kun je er nu ook Fitcoins mee verdienen! Spaar via onze gratis app op je smartphone voor gratis gezonde producten zoals een pakket verse groenten, vers fruit, verzorgingsproducten of een verrassing. meer informatie

Fitkidzzz

Ben jij tussen de 8 en 12 jaar en wil jij wat leuks verdienen? Bij Fitkidzzz kun je door gezond gedrag of een goede daad sparen voor leuke cadeaus! Het is namelijk belangrijk dat je denkt aan jezelf en anderen. meer informatie

Bingo

Elke woensdag van 13 tot 15 uur een gezellige bingo met drinken en wat lekkers voor mooie prijzen. 1 keer in de maand gezamenlijke bingo met kinderen erbij: jong en oud samen!

Lunch

Iedere woensdag kunt u voor een klein bedrag genieten van een heerlijke lunch die voorbereid is door onze koks.

Knutselen

1 keer in de week op dinsdagochtend knutselen. Neem zelf wat je leuk vindt mee of kijk met ons samen wat we kunnen maken.

Eat en meet

1 keer in de maand kunt u een uitnodiging krijgen om mee te eten. U krijgt dan van ons een gratis 3 gangen menu. Voor verschillende doelgroepen, jong en oud.

Kinderrestaurant 4 tot en met 11 jaar

Kinderen maken onder begeleiding een 3 gangen menu. Van begin tot eind: gaan mee naar de supermarkt en koken voor hun ouders en of broertjes en zusjes. Ze leren hiermee hun zelfrespect en sociale vaardigheden en samenwerken.

Jongerenrestaurant: 12 tot 17 jaar

De jongeren koken idem een 3 gangenmenu en leren vaardigheden in de keuken. Tevens koken ze voor hun familie en ouderen uit de omgeving. Ook wordt de verbinding gelegd met bewoners uit de wijk die gezellig mee kunnen eten. Zo wordt jong en oud samengebracht!

Winkeltje 50 cent

In ons winkeltje zowel in de Horstacker als de Voorstenkamp kun u voor 50 cent leuke kleren en spulletjes vinden. De opbrengst van beide winkeltjes wordt gebruikt voor onze zomertour en/of andere activiteiten.

Ontbijtwinkel

In onze ontbijtwinkel kunnen gezinnen of alleenstaanden, iedere doelgroep die tussen wal en schip valt, terecht om te zorgen voor een gezond en gevarieerd ontbijt zodat geen enkel kind met honger naar school hoeft.

Sport

Tevens bieden wij ook sport aan via onze instructeurs, zie de sportpagina op deze website. Ieder kind of volwassene heeft recht om te mogen sporten.

Kerstactie

Rondom de kerst bieden wij een zeer mooie kerstattentie aan. Hulpverleners kunnen deze aanvragen via de website.

Sinterklaas

Met de sinterklaas zorgen wij dat geen enkel kind wordt overgeslagen. Gezinnen kunnen bij ons cadeautjes komen uitzoeken voor de sinterklaas.

Noodhulp

Wij bieden noodhulp. Cliënten kunnen voor 6 weken een noodtas aanvragen. In die 6 weken verwijzen wij naar de juiste instantie door zodat gezinnen en of alleenstaande even op adem kunnen komen. En de hulpverlener de juiste hulp kan opstarten ook voor mensen die tussen wal en schip vallen.

Heeft u hulp nodig neem contact met ons op via dit contactformulier.


Ladies Night

IMG_0069Jaarlijks verzorgen wij (onder voorbehoud) een verwen-avond voor vrouwen die noodgedwongen afhankelijk zijn van de Voedselbank.

Zij werden geheel gratis behandeld door pedicures, manicures, kapsters, masseuses, schoonheidsspecialistes en nog veel meer. Ook konden ze leuke prijzen winnen met hun gratis lot bij de loterij en ontvingen zij aan het eind een goed gevulde goodiebag. Kortom een avond om nooit te vergeten.

In verband met de privacy plaatsen wij geen foto’s van onze gasten op de website. Ook dit jaar zullen we weer een ladies night verzorgen.


Rugzakjes Project

Omdat er een flink aantal gezinnen waren die niet op vakantie konden, heeft Vincentius voor de zomer voor de kinderen 150 rugzakjes gevuld met diverse cadeautjes.

De rugzakjes zaten vol met luister-cd’s, knutselspullen, kleurboeken, viltstiften, dvd’s en nog meer leuks. Alle spullen waren geschonken door sponsoren.

Sindsdien maken we ieder jaar een hoop kinderen blij met deze rugzakjes. In 2023 mochten de kinderen zélf hun rugzakjes vullen!


Weggeefmiddag

IMG_1817

Tijdens deze middag mochten mensen allerlei spullen en kleding gratis meenemen. Deze middagen werden druk bezocht en we probeerden een zo’n breed mogelijk assortiment aan te bieden. De weggeef-middagen zijn overgegaan in de weggeefwinkel. Dit is op adres Voorstenkamp 1919 (Onderin gebouw de Stroeten)