Start kinderrestaurant met behulp van subsidie

geplaatst in: Nieuws | 0

Jaaaa! Het is gelukt! Wij gaan een kinderrestaurant beginnen! We hebben namelijk een enorme prijs gewonnen met het idee van het kinderrestaurant! Met het idee voor het kinderrestaurant heeft Vincentius de prijsvraag gewonnen van Stichting Preventie en Innovatie Gezondheidszorg (SPIG). Dit Nijmeegse fonds loofde 30.000 euro uit voor het beste idee om kinderen in armoedegezinnen te helpen. Kinderen waarvan de ouders wel werken maar uiteindelijk tussen het wal en schip vallen. Dat is echt een flink probleem vinden wij.

Vincentius heeft het plan voor een kinderrestaurant speciaal ontwikkeld voor de SPIG-prijsvraag. In maart hebben we een pilot gedaan en die verliep succesvol. Van onze andere projecten kennen we deze doelgroep al goed. Er is weinig tot niets voor gezinnen met een of twee werkende ouders die net boven de armoedegrens zitten, maar die nergens voor in aanmerking komen. En dan groei je toch op in armoede.

Van de SPIG-subsidie, aangevuld met geld van andere sponsoren, kan het kinderrestaurant vijf jaar draaien. Vincentius wil eind mei beginnen met twee groepen van tien kinderen die een maand lang eens per week komen koken. De jury koos unaniem voor het kinderrestaurant dat ‘vernieuwend en goed uitvoerbaar is’. Inschrijven kan hier.