In het kinderrestaurant komen kinderen een maand lang koken voor gasten. Samen met de kinderen gaan we op onderzoek uit, we gaan op supermarkt safari, duiken we de moestuin in, we stellen een menu op en doen boodschappen. Na het koken serveren we de maaltijd aan onze gasten en ruimen we uiteraard alles op.

We hebben een specifieke doelgroep, namelijk kinderen van werkende ouders of verzorgers die alsnog onder de armoede grens leven ondanks het harde werken.

Ouder(s) en verzorger(s), broertjes en zusjes mogen uiteraard aanschuiven in het restaurant. Als dat niet gaat nemen de kinderen eten mee naar huis. Dat scheelt een dag koken en de kinderen kunnen laten zien wat ze geleerd hebben.

Kinderen leren samen te werken, naar een doel toe werken en met geld om gaan. Ons doel is om kinderen meer zelfstandigheid, zelfvertrouwen en eigenwaarde te laten ontwikkelen.

Kinderen kunnen worden aangemeld door hulpverleners of ouders. Dat kan via de site van het kinderrestaurant of kom even langs in ons pand in de Horstacker 1451. Voorafgaand aan de deelname vindt er een gesprek plaats om kennis te maken en afspraken te maken.

Dit initiatief is tot stand gekomen door een samenwerking met de Stichting Preventie en Innovatie Gezondheidszorg.